CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, April 19, 2012

suka buat aku terharu tau!!

Assalamualaikum...


rindu sungguh aku untuk menulis dalam blog picisan kepunyaan aku nie…ini benar-benar perasaan aku dan bukan bayangan gurauan seperti lagu Mega tue…lebih kurang sebulan juga la tiada entry baru yang menghiasi page blog nie..hanya sekadar entry-entry lama yang nasib baik tiada tarikh luput untuk tayangannya..
janji atau tekadku pada entry yang lepas untuk kembali berblog secara berhemah akan aku usahakan dengan sebaik mungkin...doa je la kali nie akan lebih rajin dan bukan hangat-hangat chicken shit lagi..hehehe…
hurm..maka untuk memanaskan kembali jari-jari aku nie untuk menaip *tiap-tiap hari pun memang keje menaip* entry maka kali nie aku nak share keterharuan yang aku rasai pada hujung 2 minggu lepas..2 minggu lepas punye kes baru hegeh-hegeh nak aku nak kepochi kat sini kan..tapi suka aku la kan nak cite bila..dah ini kesempatan yang aku ada..
aku boleh dikatakan setiap bulan akan ke Bangi atau lebih tepat lagi UKM…tapi bukanlah atas urusan menyambung pengajian walaupun niat dihati itu ada namun belum dapat dilaksanakan..aku ke Bangi hanya sekadar suka-suka untuk bertemu dengan sayunk-sayunk aku iaitu Eta, Zuha & Aida..tidak lupa juga teman baru di 12A yang sentiasa menerima kehadiranku di kediaman mereka dengan mesra..*ikut pandangan mata kasar aku la kan*..tapi aku tahu anda semua memang baik hati…
maka sabtu minggu lepas aku decide pergi bangi lagi..selain dari melakukan rutin lawatan dan mengeratkan ukhuwah, aku ke bangi pun sebab nak ambik sekali laptop akuyang menjalani proses pemulihan akhlak kerana mengalami sedikit gangguan mental dan kecelaruan minda. Maka ianya 2 dalam 1. Ibarat menyelam sambil minum air namun perlu berhati-hati agar tidak lemas..eh!!aku dah mula melalut meraban…maafkan aku..hehehe
macam biasa aku akan pegi UKM dulu untuk jemput Eta *die rajin sambung master & sifu*..then barulah kitorang sama-sama pegi ke 12A *penghuninya sahaja tahu* untuk bertemu yang lain...owh nampaknya 12A dah bertambah lagi seorang ahli iaitu Kak Iza..nama adalah sama dengan aku tapi nama penuh tidaklah..lemah lembut je orangnya..x macam kitorang yang perangai ntah pape nie..
kalau kat sana bukan la apa sangat aktiviti yang aku ngan diowrg pun..tapi yang pasti sesi xoxo gossip girl memang harus la kan..dan ada gosip baru yang hangat lagi meletop dalam 12A..hopefully semuanya berjalan dengan baik..hehehe

pagi ahad tue b4 Aida ngan Padil keluar pegi basuh kete diowrg, Aida sempat pesan soh mandi n siap-siap then bila die balik je terus pegi..aku kepelikan sekejap lalu aku ajukan soalan kat zuha nak pegi mana..sekali zuha kata nak pegi Kajang coz Aida nak cari beg..owh baru aku ingat aku macam ada dengar-dengar yang diowrg ada sembang pasal tue..kebetulan aku pun ingat nak try tengok beg juga coz beg aku yang sekarang dah agak uzur.tapi awal-awal cakap cakap ar aku x boleh nak petang-petang sangat coz aku nak balik Sendayan adalah agak kejauhan jaraknya maka perlu balik awal bagi mengelak memandu dalam keadaan gelap seorang diri.seraammmm…..
tapi aku ngan zuha adalah tak dengar pesan si Aida..selambe je bersembang sampai Aida balik still x buat apa-apa..Aida balik baru la memasing nak siap..ingat lepas siap terus pegi tapi tertangguh lagi untuk melayan Melodi..sekali dah habis Melodi diowrg nak tunggu pulak Nona..alamak..kalau korang nak tunggu Nona habis makanya tidak boleh la aku follow kan..aternye kalau dah follow, aku nak balik pukul bape plak nanti…barulah memasing setuju terus g Kajang..
sampai kat kedai yang dituju..bermulalah sesi pilih memilih pasangan eh beg yang berkenan..memula aku saja gurau ngan Zuha soh die blanje tolong bayar beg untuk aku..sesaje la gurau kan..xde la xpect pape..bila aku dah jumpa dengan yang terkenan dek hati terus aku cakap kat Zuha *hurmm..pe lagi tolong la bayar yunk..ayat lebih kurang la*…sekali die betul-betul keluarkan duit dari purse die..aku terus la cakap..*weh aku gurau je la..ko nie de plak*..sekali aku tengok budak bertiga nie tersengih pandang satu sama lain..rupanya diowrg memang dah plan awal-awal nak belikan aku beg sempena besdey aku bulan lepas…

terharu gilak lah aku time tue..ase cam nak mengalir je air mata kan situ sambil lompat-lompat peluk sorang-sorang…nasib baik aku dapat kekalkan lagi kesopanan & kesusilaan depan tokey kedai..x sangka giler special hadiah besdey aku kali nie coz boleh pilih sendiri mana yang aku nak…even beg tue taklah semahal beg korang semua kat luar sana tapi serius aku suka..patutlah beria ajak g Kajang.
pilihan hati

Thankz sayunks…petang hari menanam padi, tahun depan silalah belikan lagi..hahahaha…sedap x pantun terkerat aku..balik dari Kajang singgah makan jap then balik umah terus amik barang gerak balik Sendayan pulak…
Kalau x Zuha cuba pujuk-pujuk aku juga suruh balik pagi isnin je..boleh je sebenarnya kalau aku gerak pagi isnin terus pgi keje..tapi masalahnya abang aku keje petang dan tugas pegang Darwisy pada waktu pagi dan drive kete pada waktu petang adalah tugas aku..takkan nak suruh Intan drive kete sambil pegang Darwisy pulak kan..budak kecik tue x nak duduk kat carseat baby tue…penah jugak try tapi menjerit-jerit macam kene dera pulak die…maka x dapat la aku balik pagi isnin.
Xpe yunk..nanti len kali I datang lagi erkkk…eh!!tapi bukan giliran uols turun Sendayan pulak ke??hehehe...lama rasanya x tepek gambo kat dalam nie...maka dipersembahkan kami ber4 yang baik hati, sopan santun, lemah lembut lagi rajin...hahaha
-
-
-
-
-
-
-
-
-
kasi roll sket erkkk
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-

-

-

-

-

-
-
tada!!!!!!
pic time diner kolej laz year..


 dah lama xde entry maka kali nie aku taip kasi panjang sket..hakhakhak....


 
notasikuaku: sangat terharu dengan kalian bertiga..semoga persahabatan kita akan kekal selamanya...

3 comments:

cik loliy said...

ini memang betul2 pjg ni..hahaha...
cam cerpen pun adoo eh... kihkih...

siti aida said...

oiiitttt..buang gambar tu. MALU MALU MALU. hahaha. comot giler muke time tu. hik hik hik

la d0n$eja n0reul said...

loliy@..tau xpe...
aida@..alaaa tomei je...hehehe