CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, January 28, 2011

yey!!!!lapang sket dadaku...

assalamualaikum............

al0haaaa sumeeeeee...
m0od aku sekarang adalah gembira sket dengan perasaan lapang sket kat dada...xleh banyak2 c0z x settle habis g hal nie..hal apakah?????hal yang membuatkan jiwa aku always x tenang aka kacau bilau, sesak napas, serba salah n macam2 g ar..hanya mereka2 yang sama situasi ngan aku akan paham ngan perasaan aku..nak tau pasal apa???pasal TESIS aka LATIHAN ILMIAH aku...

setelah berperang ngan perasaan sendiri selama beberapa hari maka tadi ngan tekad dan yakinnya aku memberanikan diri mesej dato` S aka penyelia aku...seram2 sejuk gak time taip mesej tue..tunggu beberapa minit die x reply skali die tep0n seh!!!gegel2 tangan aku nak tekan butang hijau kat f0n aku..die s0h aku datang bilik die dalam masa lima minit g...

s0 dengan perasaan b`debar2 jantungku bergetar katakutan aku g ar bilik die..x lama lepas tue die sampai then masuk bilik die..dannnnnn yang bestnye kit0wrg diskus cam dah slalu jumpe even nie ar kali pertama aku g jumpe die tuk sem nie....hahahaha....dat0` sangat sp0rting h0keyh!!!dah ar aku g ngan bawak peta je tanpa pape bahan len...semp0iiii je..xtualy aku takut die marah c0z aku x g jumpe die langsung sem nie...

s0o lepas diskus2 aku pun say thankz then bla ar dari bilik die kan..x kan nak d0k situ lelame lak..x pasal2 aku kene ngan datin..*bini die pun lect aku gak tau*...

lepas bla aku g jumpe en.Din plak tuk settle pasal alatan tuk ambik data..tapiiiii en.Din cakap dak 1st year nak guna g field plak..then g makmal iklim plak jumpe ngan kak yam n abang apis...tanye2 then bleh tapi kene isi b0rang n mintak sign ngan en.bakhtiar...time tengah isi b0rang skali dat0` call aku balik..*eh!!dat0` dah rindu aku ke???..hahaha..dush!!!skali dari datin*..n0 n0 n0..dat0` call s0h aku g bilik die semula c0z nak bagi artikel yang de kaitan ngan tesis aku....waaaaa tambah sayunk suspek eh silap!!respek ar kat dat0`..

lelaju aku g bilik die then die g tau pape yang patut then aku blaaaa....b4 tue haruslah ucap thankz kan..sebagai student yang bagus..perasan...then cari2 en.bakhtiar x jumpe2..ntah g mane lak die nie..last2 kene g semula isnin tuk ambik alatan n surat dari pusat tuk dapatkan maklumat dari MBI....

h0pefully isnin nanti leh ar sttle sume c0z aku nak ambik data ngan secepat yang mungkin..dah ar kene ambik data tuk 3 hari n de dua rentasan yang aku kene wat dalam masa sejam...camn0 tue den nak buek???k0wrg x paham erkk...xpe ar bia aku je yang paham...0wkey laaaa..aku nak g sambung pikir sape je yang leh t0l0ng aku ambik data nanti....WISH ME SUKSES!!!!!!!!

n0ta siku aku: kalau tau camni awal2 g aku dah jumpe Dat0`...sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tarak guna laaaaa.....pengajaran za..pengajaran.....

Thursday, January 27, 2011

setelah 2 kali...akhirnya aku lakukan...

assalamualaikum.....

di petang yang damai dengan tiupan angin kipas yang sep0i2 x paham bahasa...aku tergerak ati lak nak merajinkan diri wat entry yang telah di tag 0leh 2 0rang budak mucuk aka BFF aku nie iaitu r0mateku dan aida..memula aida dulu yang tag aku pasal mende nie...lame dah k0t tapi di sebabkan kemalasrajinan yang terlampau aku x wat sampai ar r0mate aku lak gatal tangan baik hati tag aku g skali pasal mende yang sama...makanya bila dah dua 0wrg dak mucuk nie tag aku, wajiblah aku membuatnya....ke harus???x kesah ar....

s0 tengtang apakah tag tersebut???mari kita lihat.....
syarat2nya adalah:....
"bila diri sudah di tag, seharusnya menulis 25 perkara tentang diri sendiri, kemudian tag pula 25 orang yang korang nak tau tentang dirinya.selamat maju jaya"
  
0wh juz nak aku tulis 25 perkasa pasal aku je upenye....hah!!!25 perkara????banyak si0o0ottt...tapi xpe aku akan cuba senaraikan dengan sebaik mungkin..s0  here it is:- 

1.@..de 12 orang adik-bradik...6 laki & 6 p0mpuan...*adil dan saksama kan jumlah tue..pandai makpak aku bajet*..hakhak 
2. @..anak ke-9 
3. @..mempunyai ketinggian 171cm...lebih kurang cm2 ar 
4. @..memerlukan bantuan cermin yang memiliki super p0wer untuk melihat ngan lebih jelas..cermin mata aka glasses.. 
5. @..bertubuh sasa...acah mak limah..hakhak..badan yang sedang2 saja...nak kata gemuk x ar sangat n nak kata kurus x ar tinggal tulang je...
6. @..berpasangan dengan abang ng0t aku iaitu anak yang ke-8 dalam adik-bradik kit0wrg....paham x???paham2 kan je ar...

de m0ngeks c0uple in family

7. @..berjiwa lembut  sensitip tapi perangai tidak terlalu ayu mahupun kasar...
8. @..sudah bergelar macik kepada 16 0wrg anak sedara aku..yang ke 17 c0ming s0on insyaAllah...
9. @..gemar membaca n0vel dan sedang mengumpul k0leksi n0vel sendiri... 
10. @..suke giler kentang teng0k cite K0REA...siap caps lock g tau... 
11. @..de 0rang cakap aku kipas susah mati HYUN BIN...hakhak..susah sangat cabut je plug kipas tue..

 camn0 laa den x minat kat di0 nie..ekau teng0k di0 s0nyum tue..haih!!cairrrrr...
  
12. @..suke gak layan n0vel 0r cerpen 0nline kat SINI...
13. @..suke bila adik-bradik berkumpul aka balik kampung..pergh!!!kec0h bet0l ah!!
14. @..suke makan, melantak, mentekedarah..betul ke aku eja tue???bantai ar labii...s0 de sesape nak blanje aku???0n jeeeee
15. @..suke jalan-jalan cari pasal sambil2 cuci mata bagi clear balik..hakhak
16. @..suke baca bl0g kengkawan especially yang de dalam list aku...
17. @..suke bile 0wrg senyum kat aku...ase sejuk je hati nie...then aku senyum ar balik...(^_^)...
18. @..aku x suke 0wrg paksa2 aku..lagi2 ar kalau k0 paksa dengan cara yang x berbudi pekerti..ase cam nak bagi makan penamp0 lelaju aku je...kalau pujuk cara el0k maybe aku leh c0nsider g ar....
19. @..suke berangan di waktu2 senggang..ke x kira waktu..hakhak..
20. @..x suke 0wrg cucuk2 pinggang aku..kalau bergurau aku layan g tapiiiii kalau dah x paham memang jelingan maut ar k0 dapat...letih d0wh aku nak elak c0z aku geli tau x geli!!!!!
21. @..x suke batuk 0r selsema...aku jenis kalau dah start batuk cam x nak benti ar plak..lagi2 kalau time kuliah...sampai merah2 muka tahan batuk..kalau selsema lak ase nak tercabut hidung aku nie tahan gatal...haish!!!!
22. @..x suke kene bebel..kalau aku yang membebel xpe...wawawa
23. @..x suke kalau de selisih paham ngan adik-bradik 0r kawan2..ase tetibe suram je hidup aku nie..x besh seh!!!!
24. @..x suke 0wrg tipu aku..k0mpem k0wrg pun x suke kn..ke ade yang suke???eh!!tapi aku kekadang de gak tipu tapi tipu sunat ah!!huhuhu 
n de laz is
-
-
25. @..impian nak de aset sendiri like kete, umah, tanah n yang sewaktu ngannya..k0wrg pun sure de impian nie kan...harap2 tercapai ar...amin....

akhirnyaaaaaaaaaa....berjaya gak aku siapkan tag nie...l0teh gak ar fale h0tak aku nak mikir pe je yang aku nak senaraikan...tue pun aku ase dah merapu2 je...baideway thankz ar eta n aida yang tag aku nie....

xtualy bila dah siap aku kene tag bl0gger len lak...s0 kepada bl0gger2 yang rajin nak wat sila2 ar...aku tag sume je senang....hahaha

adi0s amig0s.........

n0ta siku aku: letih minda memikirkan hal tesis yang arghhhhhhh!!!!!

Tuesday, January 25, 2011

tunggang langgang

assalamualaikum...
tadi k0n0n2 terlebih rajin aku g0dek2 ar bl0g nie..
then tergerak hati lak aku nak tukar lay0ut..
saje ar kan nak nampak len..
aku g bl0g kengkawan wat survey sket..

sekali aku terbekenan ar ngan satu lay0ut nie..
xcited tukar skali dah save aku view bl0g..
bila ku tenung2 HAMBEK k0!!!!!
k0n0n nak t0mei sekali tunggang langgang susunan...

pic aku separuh kat atas separuh kat bawah...
then ntah de tambahan pape ntah...
aku dah fenin...
nak tukar balik aku dah x tau...
s0 sekarang bl0g aku adalah seperti kapal kene taufan katrina..

nanti2 kalau aku rajin aku g0dek2 ar balik..
kasi betul balik keadaan bl0g nie...


Monday, January 24, 2011

epis0d memalukan

assalamualaikum...

kisah petang tadi....
aku tersadung c0z terpijak kain sendiri time kelam kelibut nak nek tangga kat pusan...
nie sume pasal awan yang gulap gulita bakal menurunkan bala tenteranya...hujan ar..

aku rinie ke claz pakai baju kurung n kain adalah jenis timpah depan tue..
then lepas claz g merayap ke pusan jap cuci mata..
skali time nak balik baru aku perasan yang hari adalah mendung..
dan baru aku teringat yang aku de jemur baju kat ampaian bawah..
dah ar banyak kan..s0 kalau hujan turun dulu b4 aku jadi penyelamat kepada baju2 aku maka sia2 ar usaha aku pagi tadi memberus...
s0 dengan tanpa bepikir panjang aku kelam kelibut lari2 tenuk sambil daki tangga pusan...
sekali tanpa aku sangka aku terpijak kain aku daaaaaaaa....
nasib bek juz tersadung g2 je...terus aku kaver len wat muka slumber teruskan pendakian tangga...
kalau ar aku tersadung then jatuh terg0lek2 ala2 pilem hindustan kat tangga pusan tue x ke malu tahap super saiya aku...
mau aku b0ik0t tangga pusan sampai grad...
hahaha...
pic sumber dari: p0kcik g0ogle

fuh!!!!!naseb aku sempat selamatkan baju2 aku tue.....

n0ta siku aku: b4 nie penah gak aku tergelincir kat tangga fak...bengkak tangan jugak ar....

Sunday, January 23, 2011

tag dari jiran aku

assalamualaikum.....
pepagi buta nie aku baru perasan yang aku kene tag ngan jiran aku si ain nie...s0o memandangkan aku agak rajin sekarang nie meh aku jawab pe bende yang ain nie tag s0h aku wat....xtualy tag nie pasal beberapa s0klan yang memerlukan aku memberikan jawapan ala2 time exam...haha...tipu!!!!

meh kita teng0k pe je s0klan2 cepu cemas yang ditanya....

1. apa benda penting dalam hidup korang?
* k0mpem-k0mpem ar family especially makpak aku...penting seh!!tanpa mereka sapa ar aku nie kan..0wh IC pun penting 0wkey c0z membuktikan diri aku...


2. benda terakhir yang korang beli gune duit korang?
* selendang kat MEFEK tadi...*eh tue pakai wet eta dulu*..haaaa air limau+asam..kat MEFEK gak c0z aku baru balik dari MEFEK....jangan tanya aku MEFEK tue pe c0z aku pun x tau...nak tau tanye dak K0lej Kajai...


3. dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti? 
* tanye-tanye nie nak sp0ns0r aku ke???haha...kat mane erkkk aku nak wat majlis aku nie..kalau ikut tradisi abang2 n akak2 aku dulu kat umah je ar...
*temaaaaaaa plak aku nak ala2 k0rean wed bleh????verangan lebih ah!!!!  kaler tema plak setakat nie dalam fale h0tak aku kalau bleh nak kelabu+putih....masa kana datang kalu berubah wallahualam ar kan...kita hanya mampu merancang..hakhak..


4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
* nehi nehi nehiiiii!!!x sampai seru g...ayat selamat...nak t0l0ng carikan tuk aku ke???


5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
* wallahualam...harap bialah kekal bersama selamanyaaaa ...ala2 cam lagu faizal tahir tue..*sampai syurga*..insyaAllah...


6. di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?
* ntah...time verangan je k0t aku jumpe...bleh???


7. novel/buku/majalah terakhir dibeli?
*  buku *YAKJUJ & MAKJUJ: Bencana di sebalik gunung...
k0leksi baru

8. apakah nama penuh korang?
* NURUL IZZAH BINTI BASUMI 

9. antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
* mak ah!!!tempat aku ngadu nie...bapak aku garang lebih dari mak aku..hakhak..takuuuttttt..but still l0ve b0th 0f u....muah banyak2!!!!


10. namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
* rite n0w aku nak jumpe makpak aku...kangen banget sama mereka...tetibe m0od ind0n
* hyun bin 0ppa
* chad michele murray
* bakal husben aku...bleh???malu ah


11. adakah korang basuh baju korang sendiri?
* yaiyalah..kalau x sape lagi yang nak basuh???k0wrg??hampeh!!x kan nak s0h r0omate aku plak..tidak la mungkin...
*tapi kalau aku terlampau malas rajin aku campak masuk je dalam mesin...melayang 2 hengget lima p0sen aku...


12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
* k0rea..annye0ng tetibe...especially Jeju island..cam bez je...then leh jumpe hyun bin 0ppa sekali verangan lagi..huhu
* senang cite sume tempat bez aku nak g ar...mau jelajah ini dunia dalam mimpi.
* but satu tempat nie memang carta teratas ar...MEKAH..rukun islam seh!!


13. pilih salah satu, peluk atau cium?
* atau...waka waka eh!eh!

14. beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?
* jiran aku je dak nie...
* de 15 0rang adik-beradik..kalah aku yang 12 0rang je
* anak b0ngsu


15. Lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?
* family aku t0p carta ar..
* pentingkan diri sendiri..
* jam tangan aku bapak aku belikan..
*letty aka lat0p aku pun masuk carta..
* harta benda Ismet Ulam Raja..wawawa


16. lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?
* sekarang tengah gila dengar lagu That Man by Hyun Bin 0ppa.. r0omate aku pun dah b0san dengar k0t..seb bek de headph0ne...
* Tuhan berikan aku cinta by Ayushita..sesuai ngan aku kan..
* hari2 aku akan buka winamp playlist aku..s0 lagu2 yang kat dalam tue antara yang aku paling suka n selalu dengar ar sekarang nie...banyak lagu k0rea..huhu

17. bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?
* 15 march...umah abang aku....aku sambut ke x erkk 
* s0 get ready tuk taun nie punye erkk...sukeeeeeeeeeee


last skali kene tag 5 kawan bl0gger aku erkk...s0 aku nak tag:
* eta
* aida
* zuha
* cikgu CT
* amira atiya

fuh!!!!settle gak akhirnya aku jawab s0klan2 dalama tag nie...fehnat h0tak nak pikir jawapan exam nie...hahaha...s0 mereka2 yang di tag tiada paksaan dalam menjawab tag nie..terpulang k0wrg sama ada nak jawab 0r abaikan je tag nie...TAPIIIII kalau k0wrg wat tag nie lagi AFDAL ar..huhu ..


dah siap s0o sekarang aku nak membuta...daaaaaa


n0ta siku aku: rahsia d hati x siapa yang tahu...wallaweh!!!


Wednesday, January 19, 2011

tamat sudah~ $ecret Garden~ akhirnya

assalamualaikum.......

annye0nghasey0!!m0od k0rea lebih sket rinie.....wassup dog u0ls sume??aku 0fk0s sihat sejahtera je...alhamdulillah ar ALLAH still bagi aku kesihatan n bernapas g kat muka bumi nie...

weh!!!xtualy aku dah khatam teng0k drama SECRET GARDEN....ala yang aku cite kat sini dulu tue...yang hyun bin 0ppaku ngan ha ji w0n lead tue...0wh saya sukeeeeeee sangat...tetibe saya bagai...sangat bez w0o ini drama...lagi2 bila hyun bin yang jadi her0..berganda2 bez die..kalau 10 bintang  aku bagi 100 bintang...

 
aku wakilkan bintang nie je ar...bintang2 berkerdipan...hanya satu hyun bin di hati...sewel angau dah aku nie 

meh aku st0ly m0ly sket pasal drama nie...bukan ar st0ly sangat pun c0z aku juz akan letak pic bebanyak je kat dalam entry nie....huhu...nanti kalau aku cite panjang2 tanpa gamb0 bukan k0wrg paham sangat pun..lagi2 ayat aku yang lintang pukang nie...s0 better aku letak je gamb0 bebanyak...baru bez...

amaran awal dari aku...susunan gamb0 adalah sedikit tidak terkawal...aku malas nak susun2 bagi ikut turutan..s0 k0wrg layn je ar erkk...nie mungkin akan jadi entry yang aku upl0ad gamb0 paling banyak dalam sejarah aku menulis bl0g nie...hahaha...


m0h le kite terbang bersama menggunakan payung ajaib kanda ini wahai dinda

0tt0ke???hah!!!wae???

Ah Y0ung kawan kepada Ra Im...shantek die nie...

direct0r yo0n n 0ska...

patung kesukaan Ra Im...sh0mel seh!!!
rainb0w umbrella ela ela..eh!eh!eh! umbrella...

siapa 0ska???apa, ahli musik...pantang keturunan aku punya jiran sebelah...

k0 belum de bini kan???k0 muda n chat..leh ar jadi husben baru m0kcik..hehe

tutup aurat la yunk...nmpak rambut tue...

say CHEESE!!!!!!ciskek betul ar...

meh cinie 0ppa aj0 nak pakai bra ngan bergaya...begini...

kita men lawan mata erkk..sape kedip dulu denda penamp0 laju2...

drama blue biru  nie....under 18 dilarang t0nt0n..haha

setiausaha kim yang menghiburkan...bagus gak die nie...

pe himpit2 nie...jauh sket ar!!!!

  j0m kita tawan puncak everest ngan nek beskal...bleh x???

aig0o...k0wrg nie `gay`ah ke????t0l0ng ar jangan...hyun bin 0ppa sampai hatimu ngan kaum sejenis...

marilah adinda kita berdancing...

menelek sambil mengira cenang0 aka taik lalat di muka....

matilah kau!!!!ann0ying giler ar m0kcik nie..mensampah aku teng0k...mak j0o w0n aka hyun bin..
pe men raba2 nie hyung..malu ar Izzah ayang i teng0k...merajuk nanti die..

haiyak!!!!!!berani kau menggatal erkkk...

k0 0wkey x nie budak???ke nak p0kcik wat CPR???
wh0aaaaaa!!!!mereka lihat apakah????jeng jeng jeng
adegan kerutan dahi yang tidak disenangi 0leh her0....

lagi adegan yang sama

dan lagi sekali.....

dengan ini aku ceraikan k0 Ra Im ngan talak 18 c0a aku nak kawen ngan Izzah...mimpi ar kau!!!

tue ar 0ppa ganas sangat...kan dah calar lengan i....
kan aku dah cakap jangan kacau umah tangga aku lagi..k0 degil kan..

keganasan melanda...

0mma....siapakah kanak2 ini???

waaaa....akulah yang bersalah...

x ayu ar m0kcik kalau kite pukul2 sebab laki nie...m0kcik nak hambek laaaaa...

kit0wrg memang rapat..pukul2 bahu memang dah jadi rutin ah!!!

k0mpius ke 0ppa???

eh de penyanyi ar...scandal ke sebalh tue????

saranghe0o0o0o0o

0ppa S...ayang 0 tau...men SOS....
k0 nak lari bek sekarang c0z nanti aku dah nak tambat k0 dalam kandang...

haaaaaaaaa...tue antara beberapa pic yang mewakili babak2 dalam drama nie...sesapa yang minat cite k0rea nie aku sajes kan k0wrg teng0k ar drama nie....memula nebes gak teng0k cite nie c0z dengar cite penulis skrip cite nie suke wat cite mimpi2 nie...alaaaaa lebih kurang cam bawang merah bawang putih ar...punye panjang cite alih2 mimpi je..hampagas seh!!!*yeke cite ind0n nie mimpi je*....bila dah laz baru lah 0whh ini bukan lagi mimpi yer.....
sedikit sedih ar bila cite nie dah habis c0z lepas nie x tau ar bila hyun bin 0ppa nie akan belak0n g...dengar2 cite gak maybe taun nie die nak masuk khidmat negara...kalau betul g lama ar x nampak die...tue ar 0ppa..ritue ayang ajak g PLKN skali x nak..kalau x dah lepas tau....

0ppa lagiiiiiiiiiiii....nak men ny0r0k2 dalam selimut plak die..nakal tau!!!

0wh yeee semalam aku de belek2 satu web cite k0rea nie..then jumpe vide0 hyun bin nyanyi live lagu that man...layan je ar erkkk...
video
sumber buletin utama....tak tak...sumber dari SINI

akhir sebagai penutup tatap ar wajah tuan tanah kedaung nie........




n0ta siku aku: kenapa peminat tegar dipanggil kipas susah mati erkk...susah2 k0 cabut je plug kipas tue..hehe

Tuesday, January 11, 2011

i`m l0vin it!!!!


Hyun Bin - That man (Eng sub)(Secret Garden OST)...thankz hencek y0utube

ssukeeeeeeeeeeeeee sangat versi0n nie....kenapa suke????alahaiiiii malu ar nak g tau.....alaaaaa x kan k0wrg x tau k0t nape aku suke versi0n nie....cer teng0k name sape yang nyanyi n dengar....haaaaaaaa...betul ar tue....sebab HYUN BIN 0ppa yang nyanyi...

memula aku x tau die de nyanyi lagu nie gak...teng0k cite secret garden ep 18 ar baru aku tau...tengah2 aku layan cite nie kuar lagu nie..bese p0mpuan yang nyanyi...MySpace...sekali dengar s0re laki n bila aku dengar betul2 eh!!!s0re hyun bin 0ppa ar....haaa cepat2 aku cari kat hencek y0utube...then letak kat cinie...

k0wrg ase ann0ying ke????fehdulik hape aku....aku punye suke ar kan....MySpace...yang penting i`m l0vin it!!!!!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

kalau bleh nak letak banyak2 lurve nie..

MySpace



n0ta siku aku: saranghe0 0ppa...tetibe..huhu